9 ноября 2011 г.

Звернення до Президента України

Президенту України Януковичу В.Ф.

Голові Верховної Ради України
Литвину В.М.


Запорізька обласна організація профспілки працівників освіти і науки України, яка об’єднує 78000 членів профспілки, занепокоєна станом фінансування галузі, оплатою праці, низькими соціальними гарантіями у проекті Державного бюджету на 2012рік.
Ми разом з іншими галузевими профспілками області підтримуємо передвиборчу програму «Україна – для людей» та Програму економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентноспроможна економіка, ефективна держава», але в повсякденному житті не відчуваємо значних зрушень в цьому напрямку.
Занепокоєння викликають :
- недостатній рівень соціальних стандартів та гарантій, закладених в проект Державного бюджету України на 2012рік, для реалізації конституційного права на достатній життєвий рівень працівників та їх сімей;
- незаконно знижений прожитковий мінімум, встановлений на його рівні розмір мінімальної заробітної плати, розміри соціальних виплат призведуть до ще більшого збідніння населення;
- незначні підвищення заробітної плати в галузі освіти, які демонстративно часто проводяться Кабінетом Міністрів України, позбавляють працівників права на індексацію доходів, що нівелює саму ідею цього підвищення і робить цю зарплату системно низькою;
- незаконне обмеження гарантій по забезпеченню безоплатним користуванням житлом з опаленням і освітленням педагогічних працівників у сільській місцевості і селищах міського типу за п.4ст.57 Закону України « Про освіту»;
- систематичне щорічне недофінансування фонду заробітної плати в галузі. Станом на 1.11.2011р. до кінця 2011року на заробітну плату в галузі області не вистачає 23000000 гривень;
- неефективність бюджетної Програми надання пільгових кредитів на будівництво (придбання) житла для педагогічних та науково-педагогічних працівників.

Запорізька обласна організація профспілки працівників освіти і науки України, керуючись положеннями Конституції України, Законами України
«Про освіту», «Про оплату праці» та виходячи із критичної ситуації, що склалася в галузі освіти і суспільства, вимагають від Президента України як гаранта Конституції, від Верховної Ради України як вищого законодавчого органу:
1. Закласти в проект Державного бюджету України на 2012рік соціальні стандарти та гарантії, що дають можливість реалізації громадянами конституційного права на достатній життєвий рівень.
2. Забезпечити бюджетне асигнування на освіту у розмірі 10% внутрішнього валового продукту, як це передбачено ст.57 Закону України «Про освіту».
3. Встановити посадові оклади науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів ІІІ і ІУ рівнів акредитації на рівні подвійної середньої заробітної плати працівників промисловості, як це передбачено ст.57 Закону України «Про освіту».
4. Встановити посадові оклади педагогічним працівникам вищих навчальних закладів освіти І-ІІ рівнів акредитації, загальноосвітніх, дошкільних, позашкільних, професійно-технічних та інших навчальних закладів на рівні не нижчому від середньої заробітної плати працівників промисловості відповідно до ст.57 Закону України «Про освіту».
5. Забезпечити педагогічних працівників, які працюють у сільській місцевості та селищах міського типу, безоплатним користуванням житлом з опаленням і освітленням незалежно від розміру їх зарплат та пенсій згідно ст.57 Закону України «Про освіту».
6. Надавати в необхідних розмірах пільгові довготермінові кредити на будівництво, придбання житла.
7. Прийняти міри по стабілізації цін на основні групи продуктів і товарів.

8 листопада 2011року

Комментариев нет:

Отправить комментарий